Fes-te Soci

Final 5È RAL·LI LEGEND LES CORBES - MEMORIAL EDUARD CARRERAS MARTI

SANT HILARI SACALM, LLAGOSTERA, SANTA CRISTINA D 'ARO, CASSÀ DE LA SELVA, LA BISBAL EMPORDÀ, BRUNYOLA, ARBÚCIES
19/06/2019 - Ralli
Dani Solà i Ramon Cornet guanyen el Ral·li Legend Les Corbes MEMORIAL EDUARD CARRERAS

Els de MC Racing s'imposen davant Antonio Ortuño amb el seu Mitsubishi Lancer Evolution VI i Albert Torres amb el seu BMW 325i

El passat 14 I 15 Juny es va disputar el 5È Rally Legend de Les Corbes-Memorial Eduard Carreras, prova organitzada per l'Escuderia Peu a Baix Motorsport Club Girona, a la localitat de Sant Hilari Sacalm - LLAGOSTERA

La competició estava dividida en apartats de velocitat, regularitat supersport i experience, i es disputava tant en format de ral·li (100,10 kms cronometrats) com en rallysprint (49,30 kms cronometrats) per trams mítics del mundial de ral·lis com STA. PELLAIA, ROMANYÀ (Costa Brava) COLL DE RAVELL, i PLA DE LES ARENES (Guilleries).

Els ral·lis legend estan en auge, prova d'això va ser la magnífica inscripció presentada tenint en compte que aquest tipus de ral·lis està reservat únicament a vehicles clàssics i històrics; així com la presència d'il·lustres pilots com Dani Solà Ramon Cornet (Bmw M3) Jordi Ventura -Josep Autet (VW GOLF), Dani oliveras - Gerard Alsina (seat Ibiza) i equips arribats de fora de la nostra comunitat, com Ortuño-Torrecilla (Mitsubishi Lancer Evo 6)
Cal destacar també el espectacle dels pilots Ivan Nieto / Sara Nieto, amb el Ford Sierra Cosworth, els pilots Alberto garraza-Goyo Nieto amb el seu Citroen AX que van ser uns dels més aplaudits i esperats en els trams així com Ruben Cervera - Cristina Ines amb el seu Ford Escort Mk2, Gabriel Reyes - Briggite Sauri amb el espectacular R5 Turbo 2 i Ignasi Contijoch -Xavier Mitjavila amb el seu Bmw 323i.

Tampoc s'han volgut perdre aquesta cinquena edició del Rally Legend els Corbes Memorial Eduard Carreras, tres grans pilots campions que van marcar una època, una llegenda en el món dels ral·lis; en aquesta ocasió, i exercint tasques de seguretat, a la caravana del ral·li Mark Blazquez, David Guixeras i Raül Solè aixi com Josep Maria Soler -J.R. Ribolleda Mitsubishi evoV fent de cotxe 0 aiaxi com els vehicles d' exhibicio de Xevi Piña-Fina miralles amb el pegeot 205 turbo16, J.Diego Josin -X.Crosas amb el Mitsubishi EvoVI,

El Ral·li començava amb la disputa del tram de Shakedown, de verificacions mecàniques a la localitat de Brunyola de divendres 14 al matí i verificacions i parc tancat a la tarda.

Divendres a les 14 a la tarda des de St Hilari Sacalm, després de realitzar un emotiu record en memòria de Eduard Carreras el Ral·li arrencava la proba amb la Superespecial de El SERRAT de St HILARI, un tram no cronometrat en format espectacle .

Llagostera, en honor a Eduard Carreras Martí, va ser el centre neurològic durant el matí on es va fer el Reagrupament i Parc de Assistència després del primer pas pels trams de Sta Pellaia i Romanyà transformant la zona Poliesportiva en un acte festiu i amb gran afluència de públic. Un escenari totalment diferent al que hi va haver a la tarda, ja que a la zona de la Costa Brava, va romandre el Sol durant tot el matí i els trams eren totalment secs. Sta. Pellaia de 12km i Romanyà de 10km van deixar una imatges espectaculars recuperant les mítiques Corbes com així com el ràpid tram de Romanyà.

Santa Cristina d'Aro, Calonge van tenir també el seu protagonisme, on els pilots van haver de passar per un Control de Pas al centre del poble, tal com es feia en aquells temps. Un acte festiu acollidor i al mateix temps, una oportunitat de promocionar el municipi, les tradicions del poble i el seu entorn.

Enguany el ral·li es va disputar sota unes condicions climatològiques molt bones.
No obstant això, el Ral·li es va poder tirar endavant gràcies a l'equip de 180 voluntaris i de l'equip de Mossos d'Esquadra; Des de Peu a Baix volem homenagear i felicitar a tots els que desinteressadament i el seu voluntari compromís van fer possible treure la prova.

Paral·lelament al Ral·li es va organitzar un Concurs de Dibuix Infantil Rally Legend Les Corbes
us nens i nenes que ens han regalat el seu dibuix al Parc Tancat del Ral.li Legend Les Corbes Memorial Eduard Carreras a Llagostera o bé a Sant Hilari Sacalm.
Els nens i nenes entre 4 i 10 anys han Dibuixat aquells cotxes que més els agraden, el tram o la Corba més espectacular, el parc tancat dels seus somnis o la Assistència, aquells entorns tan carectarísticos on passen els ral.lis, ... ens han plasmat la seva il·lusió i passió per aquest esport el Ralli.


Dani Solà i Ramon Cornet han aconseguit la victòria al Ral·li Legend Les Corbes, prova en la qual participaven amb el BMW M3 E30 de MC Racing. L'ex campió mundial júnior i l'ex campió del Volant RACC, assegut aquest cop al seient del copilot, s'han imposat davant Antonio Ortuño / Maria Torrecilla en el seu Mitsubishi Lancer Evolution VI i Albert Torres / Jordi Noguera en el seu BMW 325i.


Des del primer tram de la prova Solà va fer bona gala de les seves habilitats al volant, reverdecidas en els últims anys (com ja vam veure amb els seus dos tercers llocs en Princesa d'Astúries i La Nucia en 2018). El que va ser també campió nacional s'imposava en un total de cinc dels vuit trams del recorregut, la primera passada per Santa Pellaia i les dues passades per Romanyà i Pla de les Arenes.


Solà i Cornet van acabar el ral·li en primera posició absoluta per 45,7 segons d'avantatge sobre Ortuño i 01:24 sobre Torres, que estava enquadrada en la mateixa categoria que els de MC Racing. Gabriel Reyes i Iván Nieto van ocupar la quarta i cinquena posició, completant el Top 10 Jordi Ventura, Alberto Garraza, Ignasi Contijoch, Daniel Marín i Daniel Domínguez.


Des del primer tram de la prova Solà va fer bona gala de les seves habilitats al volant, reverdecidas en els últims anys (com ja vam veure amb els seus dos tercers llocs en Princesa d'Astúries i La Nucia en 2018). El que va ser també campió nacional s'imposava en un total de cinc dels vuit trams del recorregut, la primera passada per Santa Pellaia i les dues passades per Romanyà i Pla de les Arenes.
Solà i Cornet van acabar el ral·li en primera posició absoluta per 45,7 segons d'avantatge sobre Ortuño i 01:24 sobre Torres, que estava enquadrada en la mateixa categoria que els de MC Racing. Gabriel Reyes i Iván Nieto van ocupar la quarta i cinquena posició, completant el Top 10 Jordi Ventura, Alberto Garraza, Ignasi Contijoch, Daniel Marín i Daniel Domínguez.

En el rallysprint el primer lloc va ser per l' equip format per Dani jimenez i J.Carlos Gento (Lancia Delta Integrale), la segona posició Narcis Alcala i Xevi Company (Citroen Ax) i la tercera posició per Oriol Dot -Albert Trasserra (opel Kadett ).

Finalment, pel que fa al trofeu Legend Cup, el triomf va ser per a Albert Torres i Jordi Noguera (Bmw 325i E30) seguit per a Josep Mª de Ferrer -Joaquim Alsina (Porsche 911 ), seguits de David Espasa -Xavier Estalella (bmw m3).
En la Regularitat Supert Esport els guanyadors van ser la parella de Peuabaix Joaquim Gummà-Joaquim Turon (Bmw 320) , seguits de Joan Galtes-Jordi Galtès i Joan Miquel Sanchez -Joan Font.

Amb aquesta prova finalitza la temporada de ral·lis Legend, que espera anar guanyant en nombre de proves i participants en properes edicions.

Agraïm a Tots els que Heu compartit i congelat imatges mitjaçant Fotografia i Video. Gràcies per la vostre bona feina:

El Poll Televisio
Televisió Tossa
Joan ASEI Mencio
Photo vídeo Urik
Àneu Massa Tibats
Passats de Canto
Amador GV
Igor Deu Ral·li Foto
Contra volant Fotografia Racing


El Poll televisio des de Llagostera ..
Els continguts inclosos en aquesta web pertanyen als seus autors, per tant queda prohibida la seva reproducció en altres mitjans sense el nostre prèvi consentiment.
    © 2008. Peu a Baix Motorsport Club Girona -Tlf. 630·98·37·80 FAX: 972·39·45·75 Creat per Web Girona