Fes-te Soci

Final .11è RAL·LI de terra VIDRERES - MAÇANET DE LA SELVA

CAMPIONAT DE CATALUNYA RAL·LIS - VOLANT RACC - FOCUXTREM
30/09/2019 - Peu a Baix Info
11è edició del Ral·li de terra Vidreres-Maçanet de la Selva
La prova, que va reunir més d’una quarantena d’equips, era puntuable per a la Copa de Catalunya de Ral·lis de Terra, el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints de Terra, el Volant RACC-Trofeu Mavisa, a més de la Challenge Focuxtreme. Organitzada per l’escuderia Peu a Baix Motor Sport Club Girona, la cursa constava de dos trams cronometrats que els participants havien de completar fins a tres ocasions.
La pluja va ser el protagonista i va fer un autèntic ral·li de terra, contava amb els principals noms del campionat que s' enfrontaven a 2 trams cronometrats, un de 12km i l'altre de 5, que els participants havien de completar en tres passades cadascun.
Dos trams molt exigents, molt de fang , aigua trams revirats i salts, que van fer les delicies de l' afició i feien la cursa molt emocionant.

Vidreres i Maçanet de la Selva va vibrar com mai amb aquesta novena edició del ral•li de terra que porta els noms de les viles selvatanes.

L'afluència de públic per la població i en els 2 trams, , va ser molt i molt nombrosa.

Peu a baix vol agraïr la col.laboració dels veïns, comerciants empreses, entitats i els gairebé 200 voluntaris, així com organismes Ajuntament de Vidreres i Maçanet de la Selva, Consell Comarcal, Diputació de Girona, Consell Català de l' Esport, Federació Catalana Automobilisme, Medi Natural, Seguretat Viària que han fet possible la realització de la proba.
Gràcies a tots pel vostre suport ,per el vostre compromís i col·laboració, any rera any i poder celebrar enguany la 11ena edició de la prova, quedant ben consolidada dins el campionat de Catalunya.

Vidreres i Maçanet de la Selva celebraven la 11a edició compartint protagonisme i van gaudir del pas dels especialistes catalans ja que revia als pilots a la plaça de l' Esglèsia en el seu pas per el parc de reagrupament i el parc tancat. Joan de las Heras també agraïa la implicació de les autoritats municipals de Vidreres i Maçanet de la Selva amb qui hem treballat conjuntament per apropar el ral•li al poble i ens hem trobat amb tot el seu suport logístic pel que esperem poder repetir la fórmula en properes edicions", comentava De las Heras.
Les " espelmes del pastis i regal de aniversari", va ser l' espectacle del ex campio de Rallis Antoni Rius que sortia de cotxe 0 enguany amb el SEAT MARBELLA PROTO EX Campio d'Espanya enlloc del Seat Ibiza Bimotor de l' ediciió passada, vehicle que va fer emocionar a molts dels aficionats presents que recodaven la època gloriosa dels anys 80, on Seat competia contra els monstres de Grup B.Vidreres, a la Selva, va ser l’escenari el 21 de setembre d’una nova cita sobre terra del Campionat de Catalunya de ral·lis, el Ral·li Vidreres-Maçanet. La cursa, que va aplegar més d’una trentena de vehicles, constava de dos trams, que els participants havien de completar en tres ocasions. Organitzat per l’escuderia Peu a Baix, la carrera era puntuable, a més del Campionat de Catalunya de Ral·lis de terra, per al Campionat de Catalunya de Promoció i Trofeu Júnior, el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints de terra, a més dels Campionats de Catalunya de Regularitat Sport i Súper Sport, el Volant RACC i la Challenge Focuxtreme.

Eduard Pons, amb Alberto Chamorro de copilot, es va mostrar intractable al volant del seu Skoda Fabia R5. L’actual líder del Campionat va marcar el millor temps en totes les especials fins a anotar-se un triomf que el referma encara més al capdavant de la classificació general.

La segona posició va ser per a Jesús Cucharrera que participava amb un Can AM Maverick. Acompanyat per Gabriel Bramona, es va mostrar molt còmode rodant sobre les enfangades pistes selvatanes a causa de la pluja que va caure durant bona part de la jornada.

Josep Bigas, amb l’experimentat Ignacio Paz de copilot, va acabar la carrera en tercera posició, a bord d’un Skoda Fabia. La parella va cedir 12 segons als seus predecessors en el primer tram però va reduir diferències en dues especials posteriors en que van marcar el segon millor temps. Al final però quedarien a 6 segons de la segona posició.

En dues rodes motrius, la victòria va ser per a Jordi Nualart i Alain Peña, que amb un Peugeot 208 R2, van acabar en la cinquena posició de la general.

El ral·li Vidreres-Maçanet era també puntuable per al Campionat de Catalunya de Promoció i el Trofeu Júnior. La victòria en aquest cas va ser per a Roger Bergadà i Francesc Corsellas, que amb un Ford Focus van avantatjar en 24 segons el segons classificats, el tàndem format per Arnau i Mireia Bartés, també amb Ford Focus.

Entre els participants en el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints de terra, la victòria va ser per a Joan Casanovas i Albert Ribas, amb un Ford Focus. La parella s’adjudicaria també el primer lloc entre els participants de la Challenge Focuxtreme. Gerard Fontaner i Xavier Jiménez, amb un Peugeot 106, van ser segons, a 24 segons dels guanyadors. El podi el van completar Miquel Pons i Marc Qué, amb un Ford Focus.

Pel que fa a la Challenge Focuxtreme, el segon lloc va ser per a Joan Josep Riera i Laura Fenoy, quarts entre els participants del Ral·lisprint, a bord d’un Ford Focus. El podi de la Challenge el completarien Gerard Ortiz i Gerard Taberner, amb idèntica muntura.

El ral·li era puntuable també per als participants dels Campionats de Catalunya de Regularitat. En la categoria de Regularitat Súper Esport la victòria va ser per a Miquel Bronsoms i Carla Pujol, que participaven amb un Volkswagen Golf 1.8 i sumen un nou triomf en el seu palmarès.

Pel que fa a la Regularitat Esport el triomf va ser per a Carles Basart Noguerón i Carles Basart Navarro, amb el sempre espectacular Volvo PV544, que repetien podi després de l’aconseguit a Torrefeta.

Quarta prova del Volant RACC

El Volant RACC / Trofeu MAVISA celebrava a Vidreres la seva quarta prova puntuable, segona sobre terra, i entra en una fase emocionant i decisiva de cara a la resolució del certamen.

La victòria va ser per a Ramón Cornet, en aquesta ocasió acompanyat per Sergi Brugué. Amb quatre escratx de sis possibles, i malgrat no puntuar ni bloquejar punts, l’osonenc va oferir una lliçó de pilotatge sobre terra sobre les lliscants pistes selvatanes.

Ferran Aymerich, el pilot gironí de l'equip becat per la Federació Catalana d'Automobilisme, va ser segon, repetint la seva excel·lent actuació al Ral·li Torrefeta, també sobre terra. Amb Isaac Pujol a les notes, el petit dels Aymerich no es va deixar impressionar i va rodar rapidíssim sota la pluja, sumant de nou els punts de la primera posició a més de repetir triomf entre els Júnior i acostar-se al liderat en totes dues classificacions, general i Júnior.

Marc Ventura continua avançant a poc a poc cap al seu objectiu de liderar el Volant. Amb Gerard Alsina de copilot, va acabar tercer sumant els punts del segon lloc en la general i la Júnior, un bon resultat per continuar amb les seves opcions intactes.

Luka Larrosa i Brigitte Saurí continuen líders de la copa de promoció del RACC, a l'espera de la següent cita sobre asfalt en terres tarragonines. Larrosa va marcar un escratx i va aconseguir uns punts vitals per conservar el primer lloc.

Per classes, Ramon Cornet i Sergi Brugués amb un Peugeot 208, es van endur-se la classe 2. Els millors classificats de la classe 4 van ser Jordi Nualart i Alain Peña, amb un Peugeot 208 R2. La classe 5 va ser per a Joaquim Guillamet i Marc Velázquez, amb un Seat Ibiza. Eduard Pons i Alberto Chamorro van ser els millors de la classe 6, amb un Skoda Fabia R5. Finalment, Jesús Cucharrera i Gabriel Bramona, Can AM Maverick, van guanyar la classe SBS-UT.

La propera prova prevista del certamen català de Ral·lis serà el Ral·li La Pineda Platja, sobre asfalt, que es disputarà el 5 d’octubre


Agraïr les espectaculars imatges plasmades per els fotofrafs professionals:
@RubenGarsi
@Igor Diez
@aneumassativats
@palmasportracingphoto
@pau_palmasoport
Els continguts inclosos en aquesta web pertanyen als seus autors, per tant queda prohibida la seva reproducció en altres mitjans sense el nostre prèvi consentiment.
    © 2008. Peu a Baix Motorsport Club Girona -Tlf. 630·98·37·80 FAX: 972·39·45·75 Creat per Web Girona