Omet al contingut

Peuabaix

XI ENDURET PEUABAIX MAÇANET DE LA SELVA

Inici » XI ENDURET PEUABAIX MAÇANET DE LA SELVA

XI ENDURET PEUABAIX MAÇANET DE LA SELVA

  MAÇANET DE LA SELVA seu del XI Enduret organitzat per PEUABAIX

  Campionat de Catalunya d’ Endurets 2021

  Peu a Baix Motorsport Club Girona i l, Ajuntament de Maçanet de la Selva ha comunicat a la Federació Catalana de Motociclisme la impossibilitat de celebrar l’Enduret de Nens de Maçanet de La Selva el dia 21 de març.L’alta incidència de la Covid-19 a Catalunya hauria motivat aquest ajornament. La nova data fixada per a la celebració de la cursa és el 30 de maig.Aquest canvi implica que la primera prova de la Copa Catalana d’Enduret 2021 es celebrarà el 2 de maig a La Bastida de Tost, a càrrec del Club Sedis.Us esperem a l, Enduret de Maçanet de la Selva amb moltes ganes i il.lusió el 30 de Maig amb +força i +peuabaix!!!

  El pròxim dia 30 de Maig, MAÇANET DE LA SELVA serà el centre d’atenció del món de l’ Enduro amb la disputa de la primera prova puntuable pel Campionat de Catalunya d’ Endurets ‘21 .

  Peu a Baix Motorsport Club Girona  organitza  la Onzena edició de l’ Enduret , amb MAÇANET DE LA SELVA  com nou indret protagonista i centre neuràlgic, i que es disputarà per pistes forestals del municipi de LA SELVA. Aquesta prova queda emmarcada dins el Campionat de Catalunya d’ Endurets , pel que s’espera la participació dels millors pilots infantils catalans.

   Peu a Baix apropa  el certamen català d’ Enduro de Nens a la província de Girona, un gran al·licient per a molts pilots i aficionats locals i provincials que segueixen aquest campionat.

  El 11è ENDURET de Peuabaix es celebrarà el 30 de Maig a la localitat de MAÇANET DE LA SELVA ( Girona ).

  La prova és puntuable per el Campionat de Catalunya d’ ENDURO INFANTIL “ENDURETS”

  Peu a Baix torna a portar “l’Enduret”, la fórmula de l’esport base de l’enduro, a terres Gironines  i s’esperen quasi 150 participants entre nens, joves, fèmines i pilots veterans.

  Peu a Baix Motorclub Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de MAÇANET DE LA SELVA, el Consell Català de l’ Esport, el Consell Comarcal de LA SELVA i de la Diputació de Girona, torna a portar a les comarques gironines, una de les especialitats més acolorides del motociclisme infantil.

  La base de la cursa i el Parc d’ assistència, enguany estarà ubicat a ZONA ESPORTIVA –  MAÇANET DE LA SELVA.

  Els joves participants d’aquesta especialitat estan dividits en 5 categories que són: Iniciació, Aleví, 85 cc, Oberta i Fèmina. Apart dels joves de l’Enduret, a Llagostera també s’hi concentraran les motos clàssiques – màquines de marques catalanes mítiques com Ossa, Bultaco o Montesa- que seguiran pràcticament el mateix itinerari que els participants més joves.

  L’expectació per aquest XI Enduret està assegurat i Peu a Baix espera repetir l’èxit de les anteriors edicions amb prop de 150 pilots. La cursa es disputarà el diumenge dia 30 de Maig a partir de les 9h00 per acabar pels volts de les 15h00 del mateix diumenge.

  Peu a Baix compta amb el suport de l’Ajuntament  que facilitarà als organitzadors la zona per muntar la base de l’ Enduro, punt de sortida i arribada, i el parc d’assistència per els pilots.

  Amb totes les activitats previstes, s’espera una gran afluència de públic i de mitjans de comunicació. Cal destacar que la Federació Catalana de Motociclisme produeix imatges de televisió per a Televisió de Catalunya on fan el seguiment de totes les proves puntuables al programa Motor a Fons, pel que l’ Enduret és una excel·lent oportunitat per donar a conèixer la nostra vila.


  La principal activitat competitiva tindrà lloc durant el matí del mateix diumenge 30 de Maig.

   A primera hora del matí, els participants es dirigiran a les dos especials cronometrades seguint un recorregut d’ enllaç d’entre 20-30 km i perfectament senyalitzat. 

  Al llarg de la ruta els participants tenen una Crono (circuit tancat perfectament senyalitzat d’un 2 o 3 km de corda) i un Tram ( part del recorregut d’enllaç tancat on es cronometren als participants 4-7 km). Segons normativa vigent de la Federació Catalana de Motociclisme la Crono  es faran dins un camp, en el qual  s’hi marcarà un traçat amb estaques i cinta i serà recollit en acabar la prova.

  Els pilots han de realitzar tot el recorregut 3 vegades superant amb el mínim temps possible, la Crono i el Tram cronometrats.

   El recorregut d’enllaç no és cronometrat, i els camins son oberts a la circulació, però estarà perfectament senyalitzat i controlat per la organització i s’ informarà als veïns del pas de la cursa. La suma dels temps, de la Crono i el Tram, de cada participant dona la classificació final de la prova.  Al llarg del recorregut  els pilots poden trobar qualsevol tipus d’obstacle i dificultat així com uns controls de pas.  

  REGLAMENT PARTICULAR

  11è ENDURET MAÇANET DE LA SELVA (GIRONA) 

  El XI ENDURET  es celebrarà el 30 de maig a la localitat de MAÇANET DE LA SELVA ( Girona ). 
  La prova és puntuable per el Campionat de Catalunya d’ ENDURO INFANTIL “ENDURETS” 


  Peu a Baix Motorclub Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Consell Català de l’ Esport, el Consell Comarcal de LA SELVA i de la Diputació de Girona, torna a portar a les comarques gironines, una de les especialitats més acolorides del motociclisme:

  L’ ENDURET , és una prova d’Enduro reservada als nens, i que serà la segona prova puntuable pel Campionat de Catalunya d’Enduro per nens. 

  La base de la cursa i el Parc d’ assistència, enguany estarà ubicat a LA ZONA ESPORTIVA -PAVELLÓ MUNICIPAL – CAP de MAÇANET DE LA SELVA –, on s’ iniciarà amb una especial cronometrada al al costat del paadock  del poble . 

  La segona crono queda ubicada prop dels indrets de TORRE MARATA al mig del recorregut pels boscos del mas CAN SURIA.

  Els joves participants d’aquesta especialitat estan dividits en les categories que són: 50cc, 65cc, 85 cc Juvenil, 85cc Cadet, Oberta, Fèmines, Sots 16.


  50 cc Reservat a pilots des de que acompleixin 6 anys fins els pilots que compleixin 9 
  anys durant l’any 2018 amb motocicletes fins a 50cc 2T transmissió automàtica sense 
  canvi de marxes i carburador lliure. 
  El tamany màxim de les llantes serà de 12 polzades a la roda de darrera i 14 polzades 
  a la roda davantera. la distancia màxima entre els eixos de roda serà de 
  1080 mm +/-20 mm 

  65 cc Reservat a pilots des de que compleixin 8 anys fins els pilots que compleixin 12anys durant l’any 2018 amb motocicletes fins a 65cc 2T amb canvi de velocitats i carburador lliure. El diàmetre màxim de les llantes serà de 14 polzades a la roda de darrera i 17 polzades a la roda davantera, la distancia màxima entre els eixos de roda serà de 1180 mm +/-20 mm 


  85cc Cadet Reservat a pilots des de que compleixin 14 anys fins els pilots que compleixin 16 anys durant l’any 2017amb motocicletes des de 70 cc fins a 85 cc 2T. 
  La distancia màxima entre els eixos de roda serà de 1325 mm +/-20 mm 

  85cc Juvenil Reservat a pilots des de que compleixin 10 anys fins els pilots que 
  compleixin 14 anys durant l’any 2017amb motocicletes des de 70cc fins a 85cc 2T. 
  La distancia màxima entre els eixos de roda serà de 1325 mm +/-20 mm 

  E-50 TT Reservada a pilots de 15 anys i fins l’any que compleixen els 16, amb 
  motocicletes de 50 cc de 2T amb canvi i homologades. 

  Femines: Reservada a pilots femenines des que compleixin 8 anys fins que compleixin 16 
  anys durant l’any 2017 inscrites dins la classe fèmines amb motocicletes des de 65 cc 2T 
  fins a motocicletes de 125 cc 2T ó 150 cc 4T. Els pilots que participin amb motocicletes de 
  65 cc, faran el recorregut de la categoria de E65 cc 
  . En tot cas, totes les participants a la categoria Fèmines faran sempre el mateix nombre de voltes i de proves especials. 
  Lesparticipants de primer any poden efectuar qualsevol dels recorreguts de l’Enduret però 
  sempre fent el mateix nombre de voltes i especials que la resta de pilots de la categoria fèmines. 

  Oberta: Reservada a pilots des de que compleixin 6 anys fins els que compleixin 16 anys 
  durant l’any 2018 amb motocicletes de cilindrada màxima 125cc 2T ó 150cc4T . 
  Poden efectuar qualsevol dels recorreguts de l’Enduret, aquesta categoria té classificació a la prova però no al campionat. 

  Sots16 Reservada a pilots des de que compleixin 14 anys fins els que comp 
  leixin 16 anys durant l’any 2018 amb motocicletes de cilindrada màxima 125 cc 2T. 

  A totes les categories s’admetran única i exclusivament motocicletes tipus 
  motocròs/ enduro, no essent autoritzades les motocicletes tipus pit bike, minicross 
  o similars. 


  L’expectació per aquest XI Enduret  de Peu a Baix espera repetir l’èxit de les anteriors edicions amb prop de 150 participants. La cursa es disputarà el diumenge dia 30 de Maig  a MAÇANET DE LA SELVA a partir de les 9h00 per acabar pels volts de les 15h00 del mateix diumenge als aparcaments de la zona Poliesportiva

  HORARIS: 

  Verificacions Administratives: De 08:15 a 09:34 hores. 
  Verificacions Tècniques: De 08:30 a 09:34 hores. 
  Briefing (a prop del Parc Tancat): A les 09:35 hores. 
  Sortida del primer Participant: A les 10:00 hores. 
  Publicació de Resultats: Una hora desprès de l’arribada de l’últim 
  participant. 
  Lliurament de Premis: Mitja hora desprès de la publicació dels 
  resultats. 

  Tota persona que circuli amb motocicleta pel Paddock, així com el possible acompanyant, és obligatori que portin casc. A l’hora de treure la motocicleta del parc tancat, si el pilot es 
  vol emportar la motocicleta en marxa, també haurà de dur el casc, en cas contrari s’haurà 
  d’emportar la motocicleta empenyent fins al lloc de destí. El incompliment d’aquest article, 
  suposarà en primera instància una amonestació, i en cas de reincidència l’exclusió de la 
  cursa (es recorda que, quan una infracció la comet un acompanyant, la sanció s’aplica al 
  pilot corresponent). 

  MAÇANET DE LA SELVA seu de l’ ENDURET de PEUABAIX 2021

  Maçanet de la Selva té 45,21 km2 d’extensió i es troba al sector meridional de la comarca de la Selva, ja al límit del Maresme. Limita amb els termes municipals de Sils i Riudarenes al nord; Massanes a l’oest i Fogars de Tordera, Tordera i Lloret de mar al sud, mentre que Vidreres és a l’est. Es troba a 100 metres sobre el nivell del mar.

  El poble es divideix en vuit veïnats: Comajuliana, l’Estanya, Marata, Miquel Ferrer, Pibitller, Puig Marí, Pujol i Soliva, i comprèn també la parròquia de Martorell. El travessa la riera Torderola i limita amb la riera de Santa Coloma i la sèquia de l’estany de Sils. La vila està comunicada per l’autopista A-7, la carretera Nacional II, la C-251, i per la línia ferroviària a l’estació de Maçanet-Massanes.

  Flora

  El subsòl és graníic, però queda recobert de restes volcàniques molt alterades. Als boscos de Maçanet, sota una base autòctona de l’alzinar, s’hi ha anat introduint el roure, el suro, el pi pinyoner, el pi marítim i, recentment el pi insigne i l’eucaliptus.

  Als marges de la Torderola i d’alguns torrents creixen, de manera espontània o plantats per l’home, freixes, oms, plàtans, verns, pollancres, acàcies. Al pla hi trobem plantacions de pollancres i plàtans. Al voltant de Maçanet hi ha una gran varietat de matolls: heura, romeguera, arç blanc i negre, galzeran, coscoll, ginebró, esparreguera, farigola, ginestó, ginesta, ginestell, llentiscle…

  Fauna

  La fauna és variada: conills, llebres, senglars, guilles i esporàdicament algun esquirol, com a animals de pèl, i perdius, tudons, tórtores, becades, becadells, fredelugues, ànecs, tords, merles i gaigs com a animals de ploma.

  Hi nien colònies d’estornell negre, mentre que volades de gralles busquen el seu refugi a la torre de Marata i gavines, gavians i garses s’alimenten de cucs i papus.

  A la primavera, als camps es pot veure i escoltar la puput, i els boscos amaguen rossinyols i algun cucut. Els rapinyaires més freqüents són l’esparver, el falcó, el mussol i l’òliba.

  Relleu i clima

  Des del sud, mirant cap al nord, Maçanet comença per una zona muntanyosa que l’abraça també per la part de ponent i el deixa escapar planúria avall, cap al nord. Els turons que hi trobem en aquesta part sud no tenen pas gaire altura. El més important és el turó de Montbarbat (332m) que pertany a la Serralada Litoral i és de constitució granítica. A dalt d’aquest turó hi ha el terme que separa Maçanet dels municipis de Lloret i de Tordera. El poble és situat en una part més aviat elevada. La plaça es troba a una altura de 100 metres sobre el nivell del mar i d’aquí es va escampant fins a tocar el pla que, seguint la Torderola, arriba al pla dels estanys. Aquests terrenys són al·luvials.

  Els turons de Maçanet formen una barrera que atenua la influència que la mar, bastant propera, té sobre el clima. Tot i això, el clima és suau i humit, amb una mitjana anual de 14 graus. A l’hivern, però, hi fa més fred que a les poblacions veïnes de la costa. El vent que més hi abunda és la suau brisa de marinada i de tant en tant ens arriba del nord la seca tramuntana, encara que força apaivagada. La boira hi és freqüent.


  Abrir chat
  Hola
  ¿En qué podemos ayudarte?