Saltar al contenido

Peuabaix

VEHICLES CLÀSSICS – IMPOST CO2

Inici » VEHICLES CLÀSSICS – IMPOST CO2

VEHICLES CLÀSSICS – IMPOST CO2

  Informació sobre l’obtenció del certificat per a la bonificació de l’impost de CO2


  La Generalitat de Catalunya té previst implementar un impost sobre el CO2 que afecta a tots els vehicles de Catalunya. 

  Des del primer moment, es va veure que aquest impost està molt penalitzat per l’antiguitat del vehicle, és a dir, com més antic, més alt és l’import a pagar, i això afecta de ple als vehicles clàssics i antics.

  Impost del CO2 i clàssics

  Un dels requisits més importants és ser soci d’un club i així poder disposar del certificat d’idoneïtat. PEU A BAIX MOTORSPORT CLUB GIRONA, està reconegut per poder emetre aquests certificats que permetran als socis no haver de pagar l’impost del CO2 dels vehicles clàssics, d’acord amb els requisits establerts.

  Exempts amb matrícula històrica

  Els vehicles que disposin de la matriculació històrica (segons el RD 1247/1995) tenen bonificat l’impost i, per tant, no l’hauran de pagar ni caldrà demanar cap certificat.

  PEU A BAIX organitza sessions en grup per passar els tràmits que atorguen aquesta matrícula històrica. Un servei que permet un estalvi en la certificació i, ara per extensió, en la bonificació de l’impost de CO2.

  Solució pels vehicles clàssics sense matrícula històrica

  Per intentar trobar una fórmula que permetés que els vehicles clàssics sense matrícula històrica no haguessin de pagar aquest impost, amb la penalització que implica l’antiguitat, des de la FCVH (Federació Catalana de Vehicles Històrics) i juntament amb el nostre Club, es van fer diverses reunions amb el Govern de la Generalitat per intentar trobar un sistema per tal que els vehicles de més de 30 d’anys d’antiguitat (clàssics sense matrícula històrica) poguessin estar bonificats.

  Certificat per a la bonificació de l’impost de CO2

  Aquestes converses han fructificat i s’ha aconseguit que els vehicles clàssics (30 anys d’antiguitat o més), que compleixin tot un seguit de requisits establerts i que no disposin de matrícula històrica, puguin també estar bonificats. Al següent enllaçt podeu veure el Decret Llei complet.

  Certificat emès per un club

  Tot i això, aquesta bonificació no serà automàtica. Només els propietaris dels vehicles clàssics que estiguin associats a un club –en aquest cas a PEU A BAIX MOTORSPORT CLUB GIRONA– podran demanar un certificat al club, que haurà de ser validat per la FCVH i que s’haurà de presentar per obtenir la bonificació.

  *En tots els casos, caldrà sempre abonar el cost que aplica la Federació Catalana de Vehicles Històrics (FCVH) per validar i registrar cada un dels certificats.

  Qui pot obtenir el certificat?
  Els propietaris de vehicles de més de 30 anys que compleixin els requisits i que siguin socis d’un club homologat i afiliat a la FCVH, o a la FEVA en el seu defecte.
  A qui afecta aquest impost del CO2?
  A tots els propietaris de vehicles que tinguin residència a Catalunya
  Com puc obtenir el certificat per a la bonificació de l’impost?
  Contacta’ns per correu electrònic peuabaix@peuabaix.com 

  Circuit per l’obtenció del Certificat d’idoneïtat d’un vehicle Clàssic per gaudir de la bonificació de l’impost de CO2

   A continuació detallem el procediment:

   1.- L’INSPECTOR del CLUB realitza la inspecció ocular del vehicle i obté en format digital (JPG o PDF) els següents documents: Fitxa tècnica, Permís de circulació i les 5 fotografies.
  Amb la documentació verificada i si la inspecció ocular es satisfactòria, l’INSPECTOR del CLUB confecciona el CERTIFICAT ACREDITATIU DE VEHICLE CLÀSSIC i el signa físicament.


  2.- El CLUB envia a la FCVH en format digital (JPG o PDF) la següent documentació: Certificat Acreditatiu de Vehicle Clàssic, Fitxa tècnica, Permís de circulació i les 5 fotografies.
  El CLUB fa el pagament de la taxa.


  3.- La FCVH recepciona la documentació i el cobrament de la taxa.
  La FCVH valida la documentació i la registre per la seva custòdia.
  La FCVH envia SMS al PROPIETARI demanant autorització per la tramitació.
  La FCVH envia correu electrònic al CLUB demanant autorització per la tramitació.


  4.- El PROPIETARI rep el SMS i respon positivament a la FCVH.


  5.- El CLUB rep el correu electrònic i respon positivament a la FCVH.


  6.- Amb les dues autoritzacions rebudes, la FCVH confecciona el CERTIFICAT D`IDONEÏTAT on es reflectiran de forma automàtica les signatures/autoritzacions del PROPIETARI i del CLUB i la signatura electrònica de la FCVH.


  7.- La FCVH envia a la GENERALITAT el Certificat d`Idoneïtat del vehicle perquè se l’hi apliqui la bonificació de l’impost de CO2.

  Abrir chat
  Hola
  ¿En qué podemos ayudarte?